Csodák, álmok...

Talán még tartogat néhány forró napot az idei nyár is, a fürdőruhák magyarországi tervezői azonban már a következő nyaralási szezonra gondolva mutatták be hangzatos nevek alá csoportosított kollekcióikat.  

Fürdőruhában nincs megállás! Mindig új és még újabb kell, mert a nők manapság nem a praktikum okából visznek két-három fürdőruhát magukkal a strandra, utazásra. Nem azért, hogy a vizeset szárazra cseréljék. Sokkal inkább azért, mert a vízparton sajátos divatbemutató zajlik, manöken termetű és kevésbé ideális hölgyek részvételével.

Mégis, amikor fürdőruhát választunk, nemcsak a hódításon jár az eszünk. Válogatunk aszerint, hogy tengerben vagy tavakban, medencékben fogunk-e megmártózni. Fürdeni vagy napozni, avagy korzózni vágyunk-e az új dresszben. Mindezekre a célokra és még akár estélyi ruha helyettesítésére is készültek a jövő évi modellei. Négy csoportba sorolva, négyféle színállásban, hangzatos fantázianevekkel illetve.

A csodák kertje a sárga és a zöld színekre épülő modelleket fogja össze, a napsárgától a narancson át a mély fűzöldig. A kelmék pedig dúsan mintázottak, virágokkal, madarakkal, lepkékkel.

A varázslatos éjszaka természetesen a feketét favorizálja. Egyszínű változatban és fehérrel, pirossal, pasztell színekkel - de mindig csak egy - maximum két színnel - mintázva. Ezek a fürdőruhák gyöngyökkel, flitterekkel, láncokkal, medálokkal díszítettek, ezért egy laza strandszoknyával, derékra kanyarított selyemkendővel akár nyáresti viseletnek is megfelelnek.

A tenger színeire - a mély kékre, a türkizre, a halvány kékre, a tengerzöldre - épít Az álmok óceánja modellcsoport. A mintázatok is tengeriek - halak, rákok, kagylók, korallok, sellők.

A lángok minden árnyalatában játszik A tűz misztikus világa elnevezésű kollekció - a lobogó, izzó pirostól a hamvadó kékes liláig, okkerig, mély barnáig. A tűzszíneket is virágok mintázzák, ugyancsak égő, izzó szirmokkal, bimbókkal.

Ami a formákat illeti, még mélyebbek a dekoltázsok, s a dekorativitást fokozzák a nyakba köthető pántok. Sok fürdőruha kap állítható vállpántot. Ám sem az egy-, sem a kétrészes dresszek lábszára nincs már annyira felszabva, mint korábban gyakorlat volt. Az örök dilemmát - egy vagy kétrészes - úgy döntötték el, hogy minden modellből mindkét változatot megtervezték.

stat