Család, közösség, társadalom

Lehet, hogy tévednek mindazok, akik a hagyományos érintkezési formák felbomlása láttán hanyatlásról beszélnek.

Tudósok, publicisták, papok, politikusok kongatják a vészharangot a fejlett ipari országokban: a régi értékek felélesztésére, megmentésére szólítják fel az embereket. Ám ennek a folyamatnak ellenkező előjelű olvasata is elképzelhető, miszerint a sokszor elátkozott személytelenség valójában a személyesség új formáinak előfeltételeit teremti meg?

Patchwork-családok

Életrajzot írni jó száz éve szokás viszonylag szélesebb körben. Az effajta írásművek hagyományosan három részre tagolódnak: a származás – azaz a szülők adataira –, a tanulmányok, majd a felnőtt élet ismertetésére. Az átlagember életrajzában általában nincsenek lyukak, azaz homályos foltok, tisztázatlan adatok, lefedetlen időszakok, vagy ha mégis, ezeket megpróbálja az illető áthidalni, esetleg kikozmetikázni.

Bővebben: Család, közösség, társadalom

Hangulatjavító e-kormányzat

A harmadik éve elkészült rangsorban az észak-amerikai ország az e-goverment terén jelentkező kezdeményezőkészségének és az elért eredményeknek köszönheti vezető helyét. Az Accenture szakemberei több szempontot is figyelembe vesznek, amikor az egyes országokat felkészültségük alapján besorolják. Egyebek mellett mérvadó, hogy milyen szolgáltatások érhetőek el a világhálón keresztül, mennyien érik el azokat, az ügyfélkapcsolati menedzsment rendszerek (customer relationship management - CRM) milyen módon épülnek a rendszerbe. Fontos továbbá az egyes kormányzati szervek e-érettsége is.

Bővebben: Hangulatjavító e-kormányzat

Feng shui takarítás

A sok elmélet után ez a rész egy kicsit közelebb hozza a Feng shui elméletének, filozófiájának alapjait a mindennapi életünkhöz. Kézzelfoghatóvá válik, a nyugati kultúrában felnövekvő embere számára érthető lesz sok olyan dolog, amit misztikumként kezelnek a keleti filozófiákkal kapcsolatban. Érthető lesz, hogy a sok ismeretlen, keleti fogalom lefordítható a mindennapi életünk elemeire, józan eszünket használva mi is megtapasztaljuk mindezeket saját életünkben. - Tértisztítás művészete

Bővebben: Feng shui takarítás

Nem hiánycikk az OBU

Az OBU  - On Board Unit, magyarul fedélzeti egységet jelent. A kifejezéssel főképp a közlekedési kommunikáció során találkozhatunk. Maga a rendszer két részből tevődik össze, egy back end és egy front end részből. Az OBU lényegében a front-end rész, arra hivatott, hogy folyamatosan információt közöljön a back-end résszel. A kommunikáció történhet GPS, URH vagy mobil kommunikációval is, illetve a mai egységek akár ezeket egyszerre tudják. A back-end részt magát a központi fogadó számítógépet, illetve informatikai rendszert értjük.

Bővebben: Nem hiánycikk az OBU

Csodák, álmok...

Talán még tartogat néhány forró napot az idei nyár is, a fürdőruhák magyarországi tervezői azonban már a következő nyaralási szezonra gondolva mutatták be hangzatos nevek alá csoportosított kollekcióikat.  

Fürdőruhában nincs megállás! Mindig új és még újabb kell, mert a nők manapság nem a praktikum okából visznek két-három fürdőruhát magukkal a strandra, utazásra. Nem azért, hogy a vizeset szárazra cseréljék. Sokkal inkább azért, mert a vízparton sajátos divatbemutató zajlik, manöken termetű és kevésbé ideális hölgyek részvételével.

Bővebben: Csodák, álmok...

stat